Digestoř je, byť se to tak nemusí zdát, velice důležitý spotřebič každé domácnosti. Někdo ho zvolí jako výrazný designový prvek své kuchyně a jiný jej raději celý schová do horní skříňky.

Digestoře slouží v kuchyni k odtahu par a pachů, které vznikají při vaření. Digestoře jsou buď podvěsné, vestavné, krbové, komínové ke stěně, nebo komínové do prostoru, takzvané ostrůvkové. Slovo komínové v tomto případě neznamená, že musí být napojeny na nějaký komín, ale že svým vzhledem komín připomínají. Podvěsná digestoř je připevněna přímo pod horní skříňkou, vestavná je zabudována v ní a komínová je mezi horní skříňky vsazena.

Jak širokou digestoř?

Digestoř by měla být minimálně široká jako varná deska. Lépe je ale montovat digestoř širší..

Jaký výkon je pro digestoř optimální?

Nejdůležitější parametr je u digestoře její výkon. Tím se myslí kolik vzduchu je digestoř schopna odsát za hodinu. Dle doporučení výrobců digestoří by se měl vzduch při vaření vyměnit 7 až 10 x za hodinu. Z toho vyplyne požadovaný výkon digestoře. Spočítejte objem místnosti a vynásobte 10 x… V tuto chvíli nesmíme zapomenout i na hlučnost digestoře. Ta je bratelné v míře okolo 50 ti dB. V praxi to znamená, že cenově dostupnou digestoř nebudeme využívat naplno a pak musíme zkoumat výkon třeba u nižšího stupně výkonu…

Digestoře v odtahovém nebo recirkulačním režimu?

Pokud je to jen trochu možné, volte vždy odtahový režim…

 

Více info v http://www.t-digestore.cz/jak-vybrat-digestor

Při výběru digestoře je dobré si nechat poradit od odborníka. Design si však musíme vybrat sami dle vlastního vkusu. Naštěstí na to výrobci myslí a připravili pro nás nejrůznější, mnohdy i poněkud extravagantní designové lahůdky.

Související

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *