V Evropě je nejvíce oblíbená soutěž s názvem Grillstock. Téměř všude uvidíte mnoho zajímavého a těžko odoláte záplavě grilovaných pokrmů, které máte okamžitě chuť vyzkoušet. Stále sledujete lidi procházející kolem s tácky s lákavým jídlem. Vyrážíte pátrat, kde onu lahůdku asi sehnali. Možná vám bude činit potíž rozhodnutí, který pokrm si máte vybrat. Prohlédnete si také různé druhy koření, budete mít spoustu možností k ochutnávání, a nebudete si chtít nechat vůbec nic uniknout. Ke všemu vám bude dopřána skvělá atmosféra a vystoupení na hlavním pódiu. Oficiální název Grillstock přitahuje všechny nadšence do grilování. Nejen kvůli spoustě skvělých grilovaných pokrmů, které si pak dávají doma na své venkovní grily, ale zejména kvůli adrenalinu jedné z nejoblíbenějších grilovacích soutěží v Evropě.

Zahradní grily a láska ke grilování

Pokud milujete grilování a sdílíte vášeň pro jídlo, máte rádi hudbu a vše, co tuto grilovací kulturu obklopuje, bude se vám tato akce líbit. Myšlenka festivalu se brzy ujala a soutěž v grilování je velmi oblíbená. Různé festivaly jídla byly vždy dost oblíbené, ale měly spíše podobu venkovního tržiště. Proto postrádaly atmosféru a Grillstock to umí napravit. Jakmile jej navštívíte, získáte takovou inspiraci, že své kuchařské speciality budete moci průběžně měnit a zapojit své zahradní grily. Uspořádat grilovací festival se spoustou jídla a pití byl u nás velmi dobrý nápad. Máme rádi jídlo a tak to vždy zůstane.

Venkovní grily a grilované přílohy

Na festivalu není jen samé maso, můžete si dát třeba i grilované brambory. Tyto brambory pečené v alobalu se podávají nejčastěji jako příloha ke grilovaným a dalším pokrmům. Brambory dobře okartáčujete pod tekoucí vodou a vidličkou je napíchnete hned několikrát. Usušíte a zabalíte do alobalu, na roštu grilujete 50 minut, pak je rozbalíte a rozkrojíte do kříže. Grilované brambory opatrně rozevřete nožem a vyplníte dipem nebo zakysanou smetanou s bylinkami. Máte-li strach z alobalu, nakrájejte brambory na plátky a grilujte je po obou stranách. Je to rychlé, velmi dobré a bez alobalu. Na malé grilování oceníte i cestovní přenosné mini grily, na kterých si můžete udělat třeba i kukuřice na grilu.

 

 

Související